Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η σκάλα της Αγάπης της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη και η σύνδεσή του με το e-twinning .

Αύριο θα φορέσουμε τα καλά μας και θα υποδεχτούμε στο Νηπιαγωγείο μας την αγαπημένη μας συγγραφέα και φίλη ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΤΣΟΡΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς λοιπόν για την υποδοχή, καθώς η κυρία Γιολάντα θα περάσει μαζί μας όλη τη μέρα .
Έχουμε διαβάσει πολλά βιβλία της και τα έχουμε εικονογραφήσει και έχουμε κάνει πολλές δραστηριότητες.
Σήμερα διαβάσαμε το εξαιρετικό βιβλίο της "Η σκάλα της αγάπης".
Το μικρό αστέρι χάνει την ισορροπία του και πέφτει με φόρα από τον ουρανό στη Γη μέσα στο "Ιατρείο Ζώων". Τι συμφορά! Πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει. Ποιος θα το βοηθήσει όμως να γυρίσει στο "σπίτι" του; Ένα ένα τα ζώα προσπαθούν, μα κανένα δεν καταφέρνει να φτάσει τόσο ψηλά.
Εκεί που δεν το περιμένουν, ένα πλασματάκι τόσο δα δίνει τη λύση.

Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο.
Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να μπορούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Το εικονογραφήσαμε:












 Το βιβλίο μας μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και της συνεργασίας. Και άρχισε μία συζήτηση σχετική. Πού είχαμε φέτος εμείς μία πολύ μεγάλη συνεργασία; Στο e-twinning. Aπάντησαν τα παιδιά. Τι κάναμε εκεί; Φτιάξαμε ήρωες και με όλους αυτούς τους ήρωες φτιάξαμε ένα παραμύθι όλοι μαζί!
Φτιάξαμε λοιπόν τη δική μας σκάλα της αγάπης και της συνεργασίας:
Βάψαμε με κόκκινη τέμπερα τη σκάλα...

 Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε τους 11 ήρωες και σε κάθε έναν γράψαμε και το σχολείο που τον δημιούργησε και κολλήσαμε έναν ήρωα σε κάθε σκαλοπάτι:














Και στο πάνω μέρος της σκάλας το βιβλίο που δημιουργήθηκε με τη δύναμη της  συνεργασίας:






3 σχόλια:

Σοφία είπε...

Kαι πάλι μπράβο βρε Αριάδνη μου. Πολύ όμορφα το συνδέσατε, υπέροχη η σκαλα συνεργασιας και τα εργα των παιδιων επίσης!!

Μιχαλάρου Κυριακή είπε...

Τελειο Αριάδνη. Καλα να περασετε

~~kindergarden teacher ~~ είπε...

ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ,,ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΟΥ