Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ψηφίζουμε ήρωες E- twinning

Ψηφίζουμε ήρωες E- twinning. Έφτασε η στιγμή για να ψηφίσουμε τον αγαπημένο μας ήρωα. Η ψηφοφορία έγινε on line και συμμετείχαν οι μαθητές και των έντεκα νηπιαγωγείων μελών του προγράμματος E-twinning : «’Ηρωες φανταστικοί σε διαδρομή μαγευτική».

Αρχικά τα παιδιά αφού γνώρισαν τους ήρωες του κάθε νηπιαγωγείου, τους ζητήθηκε να τους ζωγραφίσουν όλους:

















Κάθε ήρωα που γνωρίζαμε τον ζωγραφίζαμε και δημιουργήσαμε έναν πίνακα:


Ψηφίσαμε τον αγαπημένο μας ήρωα και καταγράψαμε την ψήφο μας σε έναν πίνακα.


 Έγινε καταμέτρηση:Νίκησε η Βιολέτα η Γοργόνα και ο Ιππότης Φοίβος Γαρδίκης που ισοψήφισαν:


Τους ζητήθηκε να ζωγραφίσουν τον ήρωα της επιλογής τους σε ένα φύλλο εργασίας, που δόθηκε κοινό σε όλα τα μέλη του προγράμματος:

















Τα αποτελέσματα όμως της τάξης μας δεν ήταν τα οριστικά.  Έπρεπε να ψηφίσουν όλα τα μέλη – μαθητές  του προγράμματος. Αυτό έγινε σε μια on -line ψηφοφορία που στήθηκε χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν εργαλείο που παρέχει η google, το «google forms».
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 205 (!) άτομα μέλη και τα αποτελέσματα βγήκαν και παρουσιάστηκαν σε γράφημα του excel (ποσοστά και αριθμός ψήφων ανά ήρωα)!
Όπως βλέπετε και εσείς η διασπορά των ψήφων ήταν αρκετά μεγάλη, πράγμα που αποδεικνύει ότι η παρουσίαση των ηρώων είχε επιτυχία !

Μπορείτε να δείτε και το παρακάτω  βίντεο με τις ψηφοφορίες από όλα τα νηπιαγωγεία μέλη
Και επίσημα πλέον ο  πρωταγωνιστής της ιστορίας μας θα είναι ο Γορίλας Ο Τσαντίλας από το νηπιαγωγείο Κεντριού Ιεράπετρας !
Οι υπόλοιποι ήρωες  θα διαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας μας, ανάλογα  με το πως θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά. Όλοι οι ήρωες των νηπιαγωγείων θα χρησιμοποιηθούν και θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας που θα ταξιδεύει από νηπιαγωγείο σε νηπιαγωγείο !
Ένα ταξίδι μόλις τελείωσε και ένα άλλο μόλις ξεκινάει !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: