Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Etwinning:"Μουσική Πινακοθήκη". Μία μουσικοπολιτεία στην τάξη μας!


Στα πλαίσια του προγράμματος μας στο Etwinning "Mουσική  Πινακοθήκη" μας επισκέφτηκε η αγαπημένη μας μουσικοπαιδαγωγός Θεώνη Μπεντούλη .ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την περσινή της επίσκεψη.
Η Θεώνη έχει εκδώσει το εξαιρετικό βιβλίο μουσικής: "Η Μουσικοπολιτεία της κυρία Σολεδάρ"

Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ, προσεγγίζει με τρόπο ελκυστικό και παιγνιώδη για τους μικρούς μαθητές, την εκμάθηση της θεωρίας της μουσικής.
Η ΝΤΟρα,
η ΡΕνα,
η ΜΙμίκα,
η ΦΑνή,
η ΣΟΛεδάρ,
η ΛΑρα και
η ΣΙσσυ
είναι επτά κυρίες που ζουν στη μουσικοπολιτεία, εργάζονται και έχουν καθημερινά διάφορες δραστηριότητες. Μαζί τους λοιπόν ο μαθητής θα περιηγηθεί στα καταστήματα και τα γραφεία τους, θα γνωρίσει τον πύργο που κατοικούν, θα επισκεφθεί τη φάρμα, το μουσικό καφενεδάκι τους, θα έχει την ευκαιρία να συναλλαχθεί με την τράπεζα και να χρησιμοποιήσει τα χρήματά τους, μαθαίνοντας παράλληλα τις έννοιες των φθογγόσημων (ονομασίες και αξία), του μέτρου, των παύσεων, της στιγμής διαρκείας, των επαναλήψεων και πολλών άλλων, με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο που συνδυάζει αλληγορικά τη θεωρία με την πράξη. Προχωρώντας στο κλειδί του Φα, θα ανακαλύψει και τους κυρίους της μουσικοπολιτείας με τον περίφημο κύριο Φαφλατά και το γυμναστήριό του, ενώ στο τέλος θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη, εφόσον απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα σωστά


  Διατηρεί στις Σέρρες ένα μουσικό εργαστήρι , όπου διδάσκει και μουσική προπαιδεία για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, τη "Μουσικοπολιτεία".
Λεπτομέρειες για την εξαιρετική δουλειά της μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Η Θεώνη παρουσίασε στα παιδιά το εξαιρετικό υλικό της για μία πρώτη επαφή με τις νότες και έπαιξε μαζί τους μουσικά παιχνίδια  Τα παιδιά το καταχάρηκαν.













 Μετά έφτιαξαν με γλωσσοπίεστρα και σύρμα πίπας τις δικές τους νότες ο καθένας.







 Αλλά η Θεώνη είχε και μία έκπληξη για μας. Είχαμε αγοράσει ξύλινες κουτάλες και η μαμά της Ιωάννας μας η Κυράτσω Γίμα έραψε τα φουστανάκια τους. Η Θεώνη τις πήρε και μας έφτιαξε τις νότες σαν τις δικές της . Μας τις έφερε τώρα και τις έδειξε στα παιδιά.
Φτιάξαμε σε πεπιεσμένο χαρτόνι τη βάση τους . Μία διπλή βάση, που την πάνω τα παιδιά την έβαψαν με πράσινη τέμπερα και την κάτω με μωβ τέμπερα.




Δεν τελείωσε όμως η διακόσμησή τους.