Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΉ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ


ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ 


 Η Εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου, γιορτάζει τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων. Πρόκειται για τη σύναξη, τη συνάθροιση δηλαδή των πιστών, που εύλογα θέσπισε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, για να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στους λειτουργούς του Θεού και δικούς μας προστάτες και φύλακες, σε μια κοινή γι’ αυτούς γιορτή.
 Κατά την παράδοση , την νύκτα της παραμονής της εορτής των αγίων, μαζεύουμε όλα τα παπούτσια τού σπιτιού και τα κρύβουμε για να μην τα δει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ πού θεωρείται και ως o άγγελος τού θανάτου, και μάς γράψει για να μaς πάρει την ψυχή. 
Επειδή ακόμα,  το έργο Τους είναι να προστατεύουν τους ανθρώπους, να πολεμούν και να μάχονται τους κακούς δαίμονες κατακτώντας έτσι τους Ουρανούς, η Πολεμική μας Αεροπορία τους έχει ανακηρύξει Προστάτες της και τους γιορτάζει την ίδια μέρα, που τους γιορτάζει και η Εκκλησία μας, στις 8 Νοεμβρίου

Ακούστε  μία υπέροχη προσευχούλα
Τα 12 Αγγελόπουλα από την παιδική χορωδία Δ. Τυπαλδου (ΤΡΕΛΟΒΑΠΟΡΟ)
.
                                     
Για να τιμήσουμε τη γιορτή των αγγέλων, κάναμε αυτά τα αγγελουδάκια, φτιάχνοντας τα φτερά με τις παλάμεςμας. Μπροστά κολλήσαμε μία προσευχούλα.
















 Το Β΄τμήμα μας με την κυρία Ολυμπία Παπαγιώτη, έκανε αυτά τα αεροπλανάκια με χαλασμένους μαρκαδόρους, επειδή γιορτάζει η πολεμική μας αεροπορία.



Κοιμήσου αγγελούδι μου... Και Κάποιος σε προσέχει....





 Μερικά σχέδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιες ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε.
Μπορείτε να το εκτυπώσετε σε χαρτονάκι και από την εσωτερική πλευρά να κολλήσετε μία προσευχούλα για τον Άγγελο που μας προστατεύει.









2 σχόλια:

Έφη Μπακή είπε...

ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ!!!

Προσχολική Παρεούλα είπε...

Μεγάλη γιορτή στις Σέρρες , και μία Σερραία σου στέλνει βραβειάκι για τις υπέροχες δουλειές σου !!!!!!!!!!!!!!!!!