Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Etwinning "Μουσική Πινακοθήκη » Οι τρεις Μουσικοί του Picasso



Οι τρεις Μουσικοί του Picasso. Ο γνωστός πίνακας του Picasso έγινε αφορμή για να δημιουργηθούν συνεργατικές δράσεις σχετικές με τον πίνακα ! Δημιουργήσαμε το τραγούδι, την ιστορία, το παιχνίδι του πίνακα  και  τολμήσαμε να του δώσουμε άλλη μορφή παρεμβαίνοντας σε αυτόν !

Οι τρεις Μουσικοί του Picasso

Ο πίνακας του γνωστού ζωγράφου Picasso : « Οι τρεις μουσικοί» αποτέλεσε το έναυσμα δημιουργικών δράσεων διασχολικών ομάδων του προγράμματος μας. Αφού χωρίστηκαν οι διασχολικές ομάδες δόθηκαν οι οδηγίες και οι υποχρεώσεις της κάθε ομάδας !
Οι τρεις Μουσικοί του Picasso

 Χωρισμός ομάδων:

Οι διασχολικές ομάδες σε αυτή την δράση έπρεπε αφού επεξεργαστούν τον πίνακα στην τάξη με τα παιδιά, να δημιουργήσουν και ένα παραγόμενο υλικό σχετικό με τον πίνακα. Επομένως  :
  • η ομάδα : 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών , 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και Νηπιαγωγείο ΒλαχάτωνΚεφαλλονιάς, έπρεπε να δημιουργήσουν μία ηχοϊστορία βασισμένη στον πίνακα και να την αποδώσουν εικαστικά.
  • η ομάδα : Νηπιαγωγείο Κεντριού Ιεράπετρας (ολοήμερο & κλασσικό τμήμα) και 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τραγούδι για τον πίνακα
  • η ομάδα : Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας και 10ο Νηπιαγωγείο ΝεάποληςΘεσσαλονίκης έπρεπε να μεταμφιέσουν τους ήρωες του πίνακα.
  • η ομάδα : 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων Κρήτης (ολοήμερο & κλασσικό τμήμα) και Νηπιαγωγείο Περίκλειας Πέλλας, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σχετικό μουσικό παιχνίδι (Εκτέλεση συνεργατικής παρτιτούρας με την βοήθεια του Scratch)
  • η ομάδα : 38ο Νηπιαγωγείο Πατρών και 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής, έπρεπε να «αλλάξουν»  τον πίνακα  ( διαφορετικό μουσικό στυλ- Οι 3 μουσικοί μετατρέπονται σε ροκ συναυλία)
  • Η δική μας ομάδα αποτελούνταν από μας (29ο Νηπιαγωγείο Σερρών), το 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και το Νηπιαγωγείο ΒλαχάτωνΚεφαλλονιάς. Έπρεπε να δημιουργήσουΜΕ μία ηχοϊστορία βασισμένη στον πίνακα και να την αποδώσουμε εικαστικά.
  • Πρώτα πρώτα γνωρίσαμε με τα παιδιά τον πίνακα και τον αποδώσαμε με το δικό του τρόπο ο καθένας μετά από παρατήρηση.








Μετά άρχισαν οι συνδέσεις μας μέσω skype.Αφού γνωριστήκαμε είδαμε όλοι μαζί τον πίνακα.
Παρουσιάσαμε τα έργα μας στα άλλα Νηπιαγωγεία:


Στη συνέχεια, αφού το κάθε νηπιαγωγείο είχε αρχικά στην τάξη του επεξεργαστεί τον πίνακα, επέλεξε μία φιγούρα από τις τρεις για να δημιουργήσει μία ιστορία με ήχους. Στόχος ήταν να οδηγήσουμε με κάποιο τρόπο τους 3 μουσικούς στο ίδιο μέρος. Στην επόμενη σύνδεσή μας λοιπόν, ο καθένας παρουσίασε με τη σειρά την ιστορία του που διαμορφωνόταν εκείνη τη στιγμή και τη γράφαμε στο TITANPAD.COM
         H ιστορία μας είναι αυτή
 Το γαλάζιο χρώμα αντιστοιχεί στο Νηπιαγωγείο Βλαχάτων, το ροζ στο 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και το πράσινο στο 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών.
Φηφίσαμε για να διαλέξουμε και το τραγούδι του γάμου.

Μόλις δημιουργήσαμε την ιστορία μας την εικονογράφησαν τα παιδιά:













Στην επόμενη σύνδεσή μας ζωγραφίσαμε on line τον πίνακα 


Και ο κοινός μας πίνακας είναι έτοιμος:
 Στο τέλος δημιουργήθηκε ένα βίντεο με τις δράσεις της ομάδας:


Όλες όμως οι ομάδες έκαναν εξαιρετική δουλειά  και το παραγόμενο υλικό των δράσεών τους θα σας καταπλήξει ! Όλες οι εργασίες των ομάδων παρουσιάζονται σε μία παρουσίαση στο  prezi.com  που αυτή την φορά ανέλαβε να την δημιουργήσει το 10ο νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Αξίζει να την δείτε :

Οι τρεις μουσικοί λοιπόν απόκτησαν το τραγούδι τους, το παιχνίδι τους, την ιστορία τους, αλλά και διαφορετική μορφή !
Οι μουσικές μας δράσεις συνεχίζονται ….



Οι τρεις μουσικοί λοιπόν απόκτησαν το τραγούδι τους, το παιχνίδι τους, την ιστορία τους, αλλά και διαφορετική μορφή !
Οι μουσικές μας δράσεις συνεχίζονται ….

1 σχόλιο:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΤΗΝ ΕΧΩ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!! ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ!