Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017


Tρώω σωστά, τρώω υγιεινά. Διαβάζοντας βιβλία, παίζοντας παιχνίδια και τραγουδώντας μαθαίνουμε για την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Τρώω σωστά, τρώω υγιεινά


Μια και το φετινό πρόγραμμα eTwinning που συμμετέχουμε φέτος έχει θέμα την διαφήμιση και την διατροφή, ασχοληθήκαμε με τα παιδιά στην αξία της σωστής διατροφής,άθλησης αλλά και γενικότερα «υγιεινών»  καθημερινών συνηθειών. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις δράσεις μας !
Διαβάσαμε το βιβλίο της αγαπημένης μου φίλης Ανθής Ζήση και της Μαρίας Ιορδανίδου"Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω", από τις Εκδόσεις Διάπλους
Κι όταν το έμμετρο παραμύθι αρχίζει, όμορφες εικόνες το παιδί ξεφυλλίζει! Ένας κάστορας μικρός με δόντια κοφτερά, μαθαίνει να τα φροντίζει για να είναι πάντα γερά! Μαθαίνει να τρέφεται πάντα υγιεινά! Φρούτα επιλέγει να τρώει καθημερινά! Τις συμβουλές, που ο γιατρός του έχει δώσει, σε κάθε παιδάκι θέλει να τις μεταδώσει! Δεν θέλει μόνος του να ζήσει και φίλους θα αναζητήσει! Τα λαχανάκια τον αποδέχονται και στην παρέα τους τον δέχονται! 
Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία και την αποδοχή, στην οποία χρήσιμες συμβουλές υγείας θα οικειοποιηθεί και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα ξετυλιχθεί!

Ο κάστορας μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές και τον αγαπήσαμε πολύ!
Κάναμε πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες μέσα στην τάξη:




























 Φτιάξαμε το ουράνιο τόξο των τροφών:








Δεν υπάρχουν σχόλια: