Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Μαθαίνω τα Πάθη του Χριστού


Αυτές τις μέρες, μιλάμε για τα Πάθη του Χριστού και προσπαθούμε να τα προσεγγίσουμε με όσο πιο απλό και κατανοητό τρόπο γίνεται. Τα κάνουμε παράλληλα με τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα.
Ξεκινήσαμε με την Ανάσταση του Λαζάρου, Μάθαμε τα ?¨Κάλαντα του Λάζαρου" και φτιάξαμε τα λαζαράκια μας. με γλωσσοπίεστρα, φίλτρα καφέ και λουλούδια από φιγουροκόπτες:

Ετοίμασα μία μεγάλη εκκλησία, που τη φτιάχνω τα τελευταία χρόνια, επειδή είδα ότι αρέσει πολύ στα παιδιά και τους βοηθάει να κατανοήσουν καλύτερα τα γεγονότα, τη χρονική ακολουθία και να τα συνδέσουν με τα έθιμα:
Στον παρακάτω σύνδεσμο , μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για την κατασκευή της μεγάλης εκκλησίας και τα πατρόν για την ατομική:
https://edonipiagogeio.blogspot.gr/2017/03/blog-post_29.html





















Και παράλληλα φτιάχναμε και τις ατομικές μας εκκλησίες:



















Διαβάσαμε το πολύ ωραίο βιβλίο "Μια πασχαλινή ιστορία" του Wildsmith Brianκαι το εικονογραφήσαμε!

Πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας είναι το γαιδουράκι που καβαλίκεψε ο Ιησούς κατά τη θριαμβευτική είσοδο του στα Ιεροσόλυμα για την γιορτή του Πάσχα,το οποίο ,αφού ξαφνιάστηκε με το πλήθος που ζητωκραύγαζε στους μεγάλους, δαφνοστρωμένους δρόμους, ακολούθησε κρυφά τον Ιησού και έζησε το δράμα της μαρτυρικής πορείας του Δασκάλου ως το Γολγοθά και τη Σταύρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: