Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Eco Festival: "Νοιάζομαι και Δρω και για το περιβάλλον"



Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει τέλη Μαίου -αρχές Ιουνίου κάθε έτους εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στις Σέρρες. Η γιορτή αυτή, που την ονομάζουμε ECOFESTIVAL, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι δράσεις διοργανώνονται από το τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τ.Υ. Δήμου Σερρών και το τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών.
Φέτος το Eco Festival είχαμε την τύχη να διοργανωθεί στο κεντρικό πάρκο των Σερρών (θερινό θεατράκι) που βρίσκεται δίπλα στο Νηπιαγωγείο μας.Ένα κομμάτι του έχουμε υιοθετήσει φέτος στα πλαίσια του προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω" και έχουμε πραγματοποιήσει και συνάντηση με το Δήμαρχο Σερρών για την αναβάθμισή του. Έχουμε κάνει δενδροφύτευση και το προσέχουμε και το προστατεύουμε όπως μπορούμε. Επομένως δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτή τη γιορτή του περιβάλλοντος και μάλιστα σε ένα "δικό μας" χώρο.


Πρώτα οργανωθήκαμε: Ετοιμάσαμε μία αφίσα με καρδουλομπαλόνια και αερόστατα στα οποία γράψαμε λέξεις εθελοντισμού.

 Κρεμάσαμε την αφίσα μας στο περίπτερο που είχαν ετοιμάσει για μας: 
Φέραμε μαζί μας τα υλικά που είχαμε ετοιμάσει για να κάνουμε ένα εργαστήρι στα πλαίδια του Νοιάζομαι και Δρω". Είχαμε ετοιμάσει λουλούδια, όπου τα παιδιά που θα συμμετείχανσ το εργαστήρι μας έγραφαν λέξεις εθελοντισμού, που τους μάθαιναν τα πολύ καλά προετοιμασμένα παιδιά μας:








 Συμμετείχαν μεγάλα αλλά και μικρά παιδιά:
 Ο κύριος Δήμαρχος μας επισκέφθηκε και τα παιδιά τον αναγνώρισαν από την προηγούμενη συνάντησή μας και του έδειξαν τα δεντράκια που φυτέψαμε:

 Μας έπιασε βροχούλα αλλά δε μας τρόμαξε. Βρήκαμε καταφύγιο κάτω από τις τέντες, δίπλα από τη λιμνούλα συντριβάνι που με χαρά είδαμε ότι καθαρίστηκε και είναι πανέμορφο, όπως ζητήσαμε στη συνάντηση με το Δήμαρχο.
Μας μοίρασαν βιβλία περιβαλλοντικά, καπέλα, νερά, μπισκότα, μπάρες δημητριακών!!!!!!!!


 Ανεβήκαμε στη σκηνή στο θερινό θεατράκι του πάρκου, μαζί με τους ηθοποιούς του Re-Battery, που μοίρασαν μπαλόνια στα παιδιά και στη συνέχεια μία υπέροχη παράσταση με πολλά μηνύματα για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδών:



Γυρίσαμε στο σχολείο φορτωμένοι με τόσα πολλά πράγματα. Μας έδωσαν και από μία τσάντα γεμάτη δώρα!!!



 Στο σχολείο φτιάξαμε λουλούδια εθελοντισμού και εμείς και καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στο Eco Festival.









Δεύτερη μέρα:
Πήγαμε στο περίπτερο της ανακύκλωσης, όπου φτιάξαμε χαρτί ανακυκλώσιμο.
Φοράμε άσπρα μπλουζάκια, τις κονκάρδες και τα καπέλα που μας έδωσαν χθες:


 Στη συνέχεια πήγαμε στο περίπτερο της Λίμνης Κερκίνης, όπου με πηλό φτιάξαμε κυψέλες και χελιδονοφωλιές.

Τα πήραμε μαζί μας.
 Και τέλος μπήκαμε και στο πλανητάριο για ένα διαστημικό ταξίδι:

Ένα υπέροχο διήμερο τελέιωσε! Δεν προλάβαμε να τα δούμε όλα. Του χρόνου θα συμμετέχουμε και τις 3 μέρες κυρία Ασημίνα Τσούκα. Κλείνουμε από τώρα θέσεις!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: