Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ένας καλός στρογγυλοκάθισε στο καλαθάκι μας...


Άρχισαν οι προετοιμασίες μας για το Πάσχα και φέτος και ξεκινήσαμε με τα καλαθάκια μας τις κατασκευές μας, παράλληλα με τη συζήτηση και την αναφορά στα Θεία Πάθη και στα ήθη και στα έθιμα του Πάσχα.
Το ερώτημα που τέθηκε στα παιδιά μετά την πρώτη μας συζήτηση και αναφοράσ το Πάσχα είναι:
"Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Πάσχα;"
Τα παιδιά εκφράστηκαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο:Για τα φετινά μας καλαθάκια πήραμε πλαστικές χρωματιστές γλαστρούλες,(που προσωπικά τις λατρεύω) και φτιάξαμε ένα λαγό να στρογγυλοκάθεται πάνω τους. 
Τα παιδιά έκοψαν, αλλά το κόλλημα στη γλάστρα - καλαθάκι έγινε με πιστόλι σιλικόνης από μένα.


Αυτά είναι τα πατρόν που χρησιμοποίησα, σε φυσικό μέγεθος:


Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Tρώω σωστά, τρώω υγιεινά. Διαβάζοντας βιβλία, παίζοντας παιχνίδια και τραγουδώντας μαθαίνουμε για την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Τρώω σωστά, τρώω υγιεινά


Μια και το φετινό πρόγραμμα eTwinning που συμμετέχουμε φέτος έχει θέμα την διαφήμιση και την διατροφή, ασχοληθήκαμε με τα παιδιά στην αξία της σωστής διατροφής,άθλησης αλλά και γενικότερα «υγιεινών»  καθημερινών συνηθειών. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις δράσεις μας !
Διαβάσαμε το βιβλίο της αγαπημένης μου φίλης Ανθής Ζήση και της Μαρίας Ιορδανίδου"Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω", από τις Εκδόσεις Διάπλους
Κι όταν το έμμετρο παραμύθι αρχίζει, όμορφες εικόνες το παιδί ξεφυλλίζει! Ένας κάστορας μικρός με δόντια κοφτερά, μαθαίνει να τα φροντίζει για να είναι πάντα γερά! Μαθαίνει να τρέφεται πάντα υγιεινά! Φρούτα επιλέγει να τρώει καθημερινά! Τις συμβουλές, που ο γιατρός του έχει δώσει, σε κάθε παιδάκι θέλει να τις μεταδώσει! Δεν θέλει μόνος του να ζήσει και φίλους θα αναζητήσει! Τα λαχανάκια τον αποδέχονται και στην παρέα τους τον δέχονται! 
Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία και την αποδοχή, στην οποία χρήσιμες συμβουλές υγείας θα οικειοποιηθεί και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα ξετυλιχθεί!

Ο κάστορας μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές και τον αγαπήσαμε πολύ!
Κάναμε πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες μέσα στην τάξη:
 Φτιάξαμε το ουράνιο τόξο των τροφών: