Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Etwinning: "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά": Η Κερκίνη μας - Ο θησαυρός μας


Ξεκινώντας το Etwinning έργο μας "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά", δεχτήκαμε την επίσκεψη της Ελευθερίας από το Κ.Π.Ε. Ποροίων και της Χρυσάνθης από το Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, που μας μίλησαν για τη λίμνη μας, το θησαυρό μας, την Κερκίνη μας.
Πριν την επίσκεψη κάναμε ανίχνευση των γνώσεων των παιδιών για την Κερκίνη, που αποτυπώθηκαν σε φύλλο αξιολόγησης:














H λίμνη της Κερκίνης, είναι ένας από τούς σπουδαιότερους υγροτόπους της Ελλάδος, όπου ζει, αναπτύσσεται και αναπαράγεται μια βιοκοινότητα, που η προστασία και διατήρησή της για λόγους ηθικούς, αισθητικούς, επιστημονικούς και οικονομικούς, είναι ζωτικής σημασίας.



Βρίσκεται 45 χλμ. δυτικά της πόλης των Σερρών και δίπλα στο χωριό Λιθότοπος, ανάμεσα στα βουνά Μπέλες και Κρούσια, που καθρεφτίζονται στα νερά της. Είναι φημισμένη για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και από τα καλύτερα σημεία της Ευρώπης για την παρατήρηση πουλιών. Ο γνωστός υγροβιότοπος, περιλαμβάνει 25 χλμ. του ποταμού Στρυμόνα, 10 χλμ. του ποταμού Κερκινίτη, μια μεγάλη ποικιλία καναλιών και μικρότερων ρεμάτων που βρίσκονται στα γύρω βουνά και μια μεγάλη έκταση καλλιεργήσιμης γης.
Ήρθε η στιγμή της παρουσιάσης και με θαυμασμό παρακολουθούμε όσα μας παρουσιάζουν η Ελευθερία και η Χρυσάνθη. Πάιξαμε παιχνίδια  στην αυλή για να γνωρίσουμε τα πουλιά της λίμνης:




Ξεκινήσαμε  σιγά σιγά να φτιάχνουμε την Κερκίνη σε χαρτί του μέτρου (όλα σε συνεργασία με τη συνάδελφό μου Τριανταφύλλου Δήμητρα).

Το όρος Μπέλες
 Ο ποταμός Στρυμόνας:
 Το φράγμα:


































Όλα αυτά έγιναν ένα βίντεο, όπου τα παιδιά παρουσιάζουν την Κερκίνη μας που τόσο αγαπάμε:

1 σχόλιο:

http://tamagikataxidiatounipiagwgeioumas.blogspot.com/ είπε...

Καταπληκτική δουλειά!! Μπράβο σας! Δικαίως και η αναγνώριση του σχολείου σας από το e Twinning Καλή συνέχεια!