Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Etwinning"Travelling with a drop" Stem "Φτιάξτε ένα λαβύρινθο"


Η σταγόνα μας συνεχίζει το ταξίδι της: Από το σιφόνι βρέθηκε μέσα στο σωλήνα. Έτρεχε... έτρεχε... ώσπου στην άκρη του σωλήνα είδε λίγο φως! Κατευθύνθηκε προς τα εκεί όταν..."Ααααααα... πέφτωωωωωωω"Φώναξε η σταγόνα και ...πλατς...βρέθηκε μέσα σε ένα ποταμάκι!
Τα παιδιά εικονογράφησαν τη συνέχεια της ιστορίας:




 Απεικόνισαν τη διαδρομή της σταγόνας από το τραπέζι μέχρι το ποτάμι: Έπεσε στο σιφόνι και από κει στο σωλήνα... στο τέλος βγήκε στο φως του ήλιου και έπεσε στο ποταμάκι:














 Πρώτη πρόκληση προς τα παιδιά: Σκεφτείτε πώς θα συγκεντρώσουμε το νερό του ποταμού; Απάντηση: Θα φτιάξουμε ένα φράγμα. (Επηρεασμένοι από την ενασχόλησή μας με τη λίμνη Κερκίνη όπου φτιάξαμε το φράγμα του Στρυμόνα). Με τι υλικά; Οι απαντήσεις πολλές:
 Χωριστήκαμε σε 3 ομάδες και η κάθε ομάδα έφτιαξε το δικό της φράγμα: Με ξύλα...με τουβλάκια... με πέτρες...



 Επόμενη πρόκληση: Δημιουργούμε water wall (τοίχους νερού). Σκεφτείτε τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε για να περνάει το νερό...
Φτιάχνουμε water wall με καλαμάκια που τα παιδιά τα συναρμολογούν και τα κολλάνε σε μία βάση έτσι ώστε να συνδέονται μεταξύ τους για να μεταφέρεται το νερό:



 Τα παιδιά ρίχνουν νερό με το σταγονόμετρο στα καλαμάκια εισόδου και το νερό χύνεται σε ποτήρια περνώντας από όλα τα καλαμάκια.




Φτιάξαμε water wall με τα κομμάτια ενός παιχνιδιού που έχουμε στην τάξη μας:



Το στήσαμε και βάλαμε από κάτω δοχεία και ένα ταψί για να πέφτει το νερό που ριχνουμε με ποτήρι.




Σε φύλλο αξιολόγησης έφτιαξε ο καθένας το δικό του νερότοιχο με υλικά της επιλογής του:















Επειδή στις προκλήσεις μας ανατποκρίνονται πάντα και οι γονείς μας, ο μπαμπάς του Βαγγέλη μας, με πολύ προθυμία μας έφτιαξε ένα water wall σε παλέτα που την έβαψε και προσάρμοσε πάνω σωλήνες, λάστιχα, χωνιά, μπουκάλια για πολύ παιχνίδι!!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια: